Zenebölcsi

Mi is az a zenebölcsi?

A Zenebölcsi egy dalos, mondókás, játékos foglalkozás babáknak és szülőknek már néhány hónapos kortól, sok zenével, mozgással, hangszerekkel és bábokkal.
A gyermek a Zenebölcsiben a zenét, az élő énekszót, a számára legfontosabb embertől, az édesanyjától kapja, mert a foglalkozások a szülők aktív részvételével, énekléssel, mondókázással, közös játékkal zajlanak.
A gyermekdalok éneklése közben fejlődik a gyermek hallása, éneklési készsége, ritmusérzéke. A játékos kiszámolók, höcögtetők, mutogatós mondókák, ölbeli lovagoltatók, ujj-, kéz- és arcjátékok, táncoltatók, stb. pedig a gyermek megfigyelőkészségét, emlékezetét és figyelmét fejlesztik. A programot mozgásos játékok színesítik.
A Zenebölcsi fejleszti a memóriát, a szókincset, a társas kontaktust, a csoportszellem élményét adja, levezeti a feszültséget, jókedvre deríti a gyermeket.
A gyerekek néhány Zenebölcsis foglalkozás után barátságossá, nyitottá, kezdeményezővé, az egyszerű ritmushangszereket használni tudó kisgyerekekké válnak, és mindezt játékosan, észrevétlenül, direkt tanítás vagy bármiféle kényszer nélkül érhetjük el náluk.
A foglalkozás a babának és szülőnek egyaránt szól, tanulás és kikapcsolódás egyben, új tapasztalatokat, maradandó élményt nyújt mindenki számára.